Image module

Νίκος Δημουλάς

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Σπούδασα οικονομικά με ειδίκευση στη λογιστική και τις χρηματοδοτήσεις στο London School of Economics & Political Science και έλαβα μεταπτυχιακό δίπλωμα στα οικονομικά των πετρελαιοειδών από το Oxford College of Petroleum Studies. Από το 1988 μέχρι το 2010 κατείχα θέσεις στα διοικητικά συμβούλια των εταιριών του ομίλου ΚΑΛΥΨΩ με διάφορες αρμοδιότητες ενώ από το 2010 είμαι εκτελεστικός αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Από το 2013 διατελώ εξωτερικός σύμβουλος της EBRD σε θέματα αποθήκευσης σε συνθήκες ελεγχόμενης ατμόσφαιρας. Αυτό το αντικείμενο και η διαχείριση πετρελαιοειδών αποτελούν τη βασική μου εξειδίκευση και εμπειρία για πάνω από 30 χρόνια.
Σε όλη μου την καριέρα και έχοντας βιώσει την επιχειρηματική ενηλικίωση μέσα από διαδικασίες «παλιάς σχολής» πάντα έδινα χώρο και βήμα για προαγωγή και πρόοδο στο νέο αίμα, στη καινοτομία, στη διαφορετική προσέγγιση, στη μακροχρόνια οπτική και προοπτική των πραγμάτων και στη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση. Πιστεύω πάντα στη παροχή ευκαιριών σε όσους διακαώς και έμπρακτα το επιδιώκουν και το αξίζουν. Επειδή λοιπόν, το συγκεκριμένο βιογραφικό απευθύνεται σε mentees,
συνοψίζω λέγοντας στους υποψήφιους – υποψήφιες πέντε πράγματα, που αν εμβαθύνουν, τα κατανοούν και τα ενστερνίζονται, τότε δεν με χρειάζονται και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχεια, ενώ αν βρίσκονται σε νοητική απόσταση από αυτά, ευχαρίστως να τα προσεγγίσουμε μαζί.
1) Στο σπίτι μου έχω πάντα έτοιμες δυο βαλίτσες δουλειάς, μια με χειμωνιάτικα και μια με καλοκαιρινά.
2) Έχω εργαστεί επί σειρά ετών αντί σχολικών διακοπών ως βοηθός
σερβιτόρος. Η σημερινή μου personal assistant απασχολείται 25+ χρόνια στον όμιλο και εργαζόταν επί σειράν ετών ως καθαρίστρια.
3) Στην καριέρα μου δεν έχω αφήσει σχετικό σεμινάριο, ημερίδα, έκθεση ή άλλη εκδήλωση – επιμόρφωση που μπορούσα να παρακολουθήσω, ανεκμετάλλευτη (εννοείται ποτέ εις βάρος της δουλειάς μου), ενώ αφιερώνω τουλάχιστον 15-20 ώρες την εβδομάδα εκτός δουλειάς σε ενημέρωση και διάβασμα για το ευρύτερο αντικείμενό μου και την καλυτέρευσή μου. Συμμετέχω επιλεκτικά σε αντίστοιχες επαγγελματικές και κοινωνικές οργανώσεις για τους ίδιους ως άνω λόγους με βασικό κριτήριο ότι τα μέλη κάνουν την οργάνωση και καθορίζουν τη ποιότητά της και όχι το ανάποδο.
4) Πολύ θα ήθελα να δω νέο αίμα και κυρίως γυναίκες να μεγαλουργούν στις απαιτητικές συνθήκες των καταψύξεων γιατί ο κλάδος έχει σοβαρό έλλειμμα στελέχωσης από χαμηλά και δεν προτιμάται πια και από τον ανδρικό πληθυσμό.
5) Ο Θεός μας έδωσε δύο αυτιά , δύο μάτια, δύο χέρια, δύο πόδια και ΈΝΑ στόμα για να ακούμε, να μελετάμε και να πράττουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο.